Vízvezeték-tippek, amelyeket otthon kipróbálhat

Készen áll a vízvezeték-munkákra? Tudja hol kezdje vagy hogyan kezdje? Tudja, milyen eszközök és technikák működnek a következő feladatnál? Nos, az alább felsorolt ​​tippek lehetnek a legmegfelelőbbek.

A hideg téli időjárástól való befagyott és eltörő csövek olyan problémát jelentenek, amelyet senki sem akarja, ezért tervezze meg, hogy a külső csaptelepek és csövek fagyviszonyok ellen télen készüljenek. Ennek egyszerű módja az otthoni házban található (gyakran az alagsorban található) külső vízzáró szelep megtalálása. Kapcsolja ki a vízszelepet, hogy megállítsa a vízáramlást, majd nyissa ki a külső csaptelepeket, hogy kifolyjon a felgyülemlett víz. Ügyeljen arra, hogy a víz kifolyása után szorosan kapcsolja ki a külső csaptelepeket. Vegye be a tömlőket, amelyek kívül vannak, hogy ne repedjenek a hideg időjárástól.

Rendszeresen ellenőrizze a gázvíz-fűtőkészüléket, hogy meggyőződjön arról, hogy a jelzőláng világít. Ennek a lángnak a színének kéknek kell lennie. A láng csúcsának sárga színűnek kell lennie. Ha úgy találja, hogy csak sárga lángot lát, biztonsági okokból lehet, hogy szakemberre kell hívnia.

Ha a vízvezetékben sérült csőszakasz van, nem mindig kell behívni a vízvezeték-szerelőt. Van olyan javítókészlet, amelyet a helyi hardverboltban meg lehet vásárolni, és amely kiválóan javítja a szivárgásokat. Ha kicsi a szivárgása, összetett botot dörzsölhet a lyuk fölé, vagy repedhet a csőben, hogy zárja le. Az epoxi paszta kiváló gyógyszer a szivárgó csövekre is. Az epoxid felhordása előtt feltétlenül kapcsolja ki a vizet és teljesen szárítsa meg a csövet.

Ha olyan térségben él, ahol rutinszerű fagyhőmérsékletek vannak, ügyeljen arra, hogy tegyen valamit a csövek fagyosodásának megakadályozására is. A csövek fagyveszélyének megakadályozására számosféle módon van lehetőség, amelyek segítenek elkerülni otthonának károsodását és a költséges javításokat.

Ha olyan csatorna van a házában, amelyet hosszú ideig nem használtak, öntsen rajta egy liter vizet, hogy működőképesek maradjanak. Ez további előnye, hogy csökkenti a házba való belépésből származó szagokat az év során történő használat hiánya miatt.

Fedje le a csöveket, amelyek kívül vagy hűvös helyen vannak. Hőszalaggal ellenőrizze, hogy a csövek teljesen le vannak fedve és szigetelve. Ez megakadályozza a befagyott csöveket télen, ami drága probléma lehet. Ellenőrizze a kültéri csöveket, hogy vannak-e olyan egyéb problémák, mint például szivárgások és repedések, amelyeket jobban lehet korán elkapni.

Annak érdekében, hogy a vízvezeték-projekteknél ne legyen baleset vagy hirtelen víz rohanás, győződjön meg arról, hogy készen áll a takarításra. Ha hatalmas halom törülközőt és takarót vesz fel a víz felszívására, akkor annak valószínűsége, hogy ténylegesen megteszi, elég figyelmezteti Önt, hogy elkerülje a baleset kiváltását.

Elég méltányos, hogy nem fogsz szakértővé válni egyik napról a másikra - minden bizonnyal van egy vagy két tanács, amelyet felhasználhat. Minden olyan munka, amit maga végez, kevesebb munka, amelyet fizetnie kell valaki másnak!